Caliente är en dryck med chili. Ordet Caliente betyder Het på spanska. Den beskrivs som en stark dryck som är ett alkoholfritt alternativ till vanliga alkoholdrycker.

 

Caliente – en sippvänlig dryck

Det finns drycker som man häller i sig som vatten, sedan finns det drycker som man dricker som till exempel citronläsk. Och sedan finns det drycker som man bara sippar lite på, och där ett glas kan räcka i upp till 30 minuter. Exempel på dessa drycker är bland annat varmt te, vin och whiskey. Men även caliente dryck. Detta är ingen dryck som man bara dricker rakt upp och ned, utan detta är en dryck att njuta av. Man tar en liten sipp och känner smakerna i munnen.

 

Caliente dryck är ett alternativ till alkohol

Många dricker alkohol för att det är trevligt att sitta och sippa på någonting, precis som det är att sitta och äta lite snacks som till exempel räfflade chips.  Men det är inte alltid man vill få i sig alkohol. Man kanske ska ta bilen hem och kan då inte dricka, eller så väljer man helt enkelt att inte konsumera alkohol på grund av dess negativa effekter på kroppen.

Att sitta och sippa på en caliente dryck kan likställas med att sitta och dricka ett glas vin. Det ger den där värmande känslan som alkohol kan göra, men här kommer hettan istället från chili. Samtidigt som du får hetta ger drycken även en fräsch kick. Det är en trevlig känsla att sitta och sippa på drycken – och gott!

 

Vad smakar caliente dryck?

Caliente dryck är en spännande smakupplevelse. Drycken finns i olika smaker, men gemensamt för dem alla är att de innehåller chili. Chilin ger en hetta som gör att du även får en känsla i kroppen när du dricker drycken, vilket kan likställas med känslan som infinner sig när man dricker alkohol, men här slipper man berusningen.

Caliente by Kiviks Musteri kommer i smakerna:
Cranberry Juniper Chili – Tranbär, enbär och chili.
Lime Ginger Chili – Lime, ingefära och chili
Blueberry Lemongrass Chili – Blåbär, citrongärs och chili.

 

Caliente dryck är ett hållbart alternativ

Samtliga caliente drycker från Kiviks Musteri är ekologiska, vilket är bra för miljön och för dig som dricker dem. Dryckerna är klassade som ett hållbart alternativ, så dessa kan du sippa på med gott samvete. De kommer i glasflaskor med en kork av metall. Båda dessa material går att återvinnas i all oändlighet utan att kvaliteten försämras. Skruva av korken och sortera den som metall och kasta flaskan i behållaren för ofärgat glas.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *