Det är en bra idé att handla ekologiskt. Då vet du att djuren mår bra, samtidigt som du värnar om sveriges jordbruksmarker. Men om du vill handla ekologiskt, hur kan det till egentligen? Det tar vi reda på i den här artikeln.

 

5 bra sätt att handla ekologiskt

 1. Skaffa ett kreditkort från Coop. Då får du bonuspoäng på dina köp, som du bland annat kan använda för att klimatkompensera får både dig själv och andra.
 2. Handla på Happy Green. Där finns det allt ifrån ekologiska nötter till ekologiska hudsalvor.
 3. Handla på Jordklok.se. Där är det fullt med ekologiska hudsalvor och krämer.
 4. Köp produkter på Picard.se. Där hittar du massor av ekologiska livsmedel.
 5. Köp saker på Matsmart.se. Där handlar du både hållbart och billigt.

OBS! Denna artikel innehåller inga affiliatelänkar. Det betyder att vi inte får någon kompensation om du klickar på någon av länkarna till butikerna.

Nedan pratar vi mer om de ekologiska inköpsställen som precis nämnts i mer detalj.

 

1. Skaffa ett Coop-märkt kreditkort

Med ett kreditkort från Coop får du en bonus på 0,5 procent på alla köp, och upp till 5,5 % hos Coop. Notera att du måste handa för mer än 5 000 kronor per månad hos Coop för att komma upp i den högsta bonusnivån. Dina poäng växlar du in i en poängshop, förslagsvis till klimatsmarta saker via Vi-skogen-projektet.

 

Läs mer: 3 hållbara investeringar som är lönsamma över tid

 

Belöningar i Vi-skogen-projektet

 • Plantera 1 träd för 2 000 poäng.
 • Plantera 5 träd för 10 000 poäng.
 • Plantera 50 träd för 100 000 poäng.
 • Klimatkompensera bil 100 mil. Det kostar 6 500 poäng.
 • Klimatkompensera flyg 1 timme. Det kostar 10 500 poäng.
 • Klimatkompensera flyg 3 timmar. Det kostar 31 300 poäng.
 • Klimatkompensera flyg 6 timmar. Det kostar 93 800 poäng.
 • Klimatkompensera flyg 9 timmar. Det kostar 125 000 poäng.
 • Klimatkompensera flyg 12 timmar. Det kostar 281 000 poäng.

Träden planteras i Kenya och klimatkompensationen av flygresan sker via sociala, ekonomiska och miljömässiga kanaler. Det är med andra ord ett brett stöd vi pratar om. Du kan läsa mer om hur du kan handla säkert med Coop kreditkort genom att följa den här länken.

 

2. Köp produkter hos Happy Green

Det är en bra idé att handla bland annat hudkräm, vitaminer och nötter hos Happy Green. Precis som Coop säljer även de livsmedel, men livsmedelssortimentet är betydligt grundare jämfört med Coop och andra likvärdiga livsmedelsbutiker.

 

Läs mer: Gör egen wasabi med wasabipulver! Så går det till!

 

3. Köp produkter hos Jordklok.se

Jordklok grundades 2007, och har sedan dess sålt naturliga och ekologiska produkter för svenskar. I deras e-butik hittar du i princip allt från fluortabletter till pasta. Utbudet är enormt, men du betalar som standard en liten premie för att alla produkter är hållbart tillverkade.

 

4. Handla hos Picard.se

Hos Picard kan du köpa mer exklusiva ekologiska livsmedel som till exempel mozarellabollar med tryffel. Picard är passar perfekt för alla som vill unna sig något extra samtidigt som de inte vill ha dåligt samvete och/eller klimatångest.

 

5. Handla hos Matsmart.se

Matsmart är ungefär som amerikanska Costco. Det vill säga, de säljer storpack av varor som många vill ha. Du sparar stora pengar på det, samtidigt som du värnar om miljön. Detta då den mat du köper i många fall skulle slängas då den blivit över från lagerhyllorna på de stora matvarukedjorna som Ica och Coop.

Matsmart.se har även en snygg webbsida, och vi gillar att de alltid uppger utgångsdatumet för alla varor. Det medför att ingen riskerar att bli besviken när de får hem varorna. Utöver det, med handen på hjärtat smakar mat som precis gått ut exakt likadant som mat som har tid kvar tills utgångsdatumet.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *