Nyponkapslar är något som borde finnas i varje hem. De har otroliga hälsofördelar. Nypon är rikt på vitaminer och håller dessutom dina leder mjuka och smorda.

 

Nyponkapslar är en bomb av C vitamin

En kopp med nypon innehåller lika mycket C vitamin som 35 apelsiner. Många förknippar apelsiner med ett högt innehåll av C vitamin, men faktum är att det finns andra livsmedel som är betydligt rikare på C vitamin. Paprika och nypon är två exempel.

 

Andra vitaminer och näringsämnen i nypon

Det är inte bara C vitamin som finns i nypon. Nypon har en helt del andra vitaminer och mineraler innanför skalet. Bland annat järn, betakaroten, kalcium, kalium, folsyra, A vitamin och magnesium.

 

Nypon verkar cancerhämmande

I studier som har gjorts har det visat sig att nypon minskar delningen av cancerceller. Man bör inte använda nypon som cancermedicin, men det är absolut bra att konsumera nypon. Skulle den otäcka cancern komma så är det bra att fortsätta att äta nypon i och med att cancercellernas delning minskar.

 

Nypon för djur och mjuka leder

Nyponkapslar har länge använts på djur, främst tävlingshästar, för att öka rörligheten i deras leder. Det är tack vare den höga koncentrationen av C vitamin som nypon verkar positivt för lederna. C vitamin bidrar till produktion av kollagen vilket i sin tur verkar smörjande för ben, brosk och leder.

 

Nyponkapslarnas påverkan på klimatet

Nypon växer fritt i Sverige, men tyvärr är inte nyponen i nyponkapslarna från svenska nypon. Istället kommer de från länder som ligger långt borta som till exempel Chile. Detta i sin tur betyder att produkten har en lång transportsträcka, precis som rischips som är tillverkat av ris som är odlat i Asien. Men i och med att innehållet i kapslarna är så otroligt koncentrerat så får du väldigt mycket produkt för frakten, om man uttrycker sig så. Nyponkapslar är därför ingen stor påfrestning för klimatet och du kan med gott samvete införskaffa dig en burk nyponkapslar för ett friskare liv.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *