Apelsinjuice och äppeljuice är vanliga juicesorter, men har du hört talas om körsbärsjuice och dess fördelar?

 

Smakrik juice att dricka eller använda i matlagning

Körsbärsjuice är en smakrik juice. Den allra bästa sorten får du från en producent som plockar och pressar körsbären direkt. Körsbär är en frukt som blir mer och mer smakrik under tiden den sitter kvar på trädet. Efter att frukten har avlägsnat från trädet så börjar den tappa smak nästa direkt. Det blir därför allra mest smak på de juicer som är pressade direkt efter skörd. En annan god dryck är citronläsk.

Juicen har så pass mycket smak att den med fördel kan användas som smakförstärkare i matlagning och bakning.

 

Hälsofördelar med körsbärsjuice

Det finns forskning som styrker hälsofördelarna med körsbärsjuice. Körsbär är fullproppade med antioxidanter och ser även till så att leder och hjärtat fungerar som det ska.

 

Bättre sömn med körsbärsjuice

Studier har gjorts kring sömn och körsbärsjuice. Vissa av deltagarna drack ett glas körsbärsjuice på morgonen och ett glas innan de gick och la sig, och de andra deltagarna gjorde inte det. Det visade sig att de som drack ett glas med körsbärsjuice innan läggdags sov bättre. De som drack körsbärsjuice snittade över 80 minuters mer oavbruten sömn under natten. Detta är för att körsbär innehåller sömnhormonet melatonin.

 

Körsbärsjuice är fullproppad med vitaminer

Körsbär innehåller höga halter av vitamin A och vitamin C. Det innehåller även mycket antioxidanter vilket har stora hälsofördelar.

 

Ekologiskt och hållbart

Körsbärsjuice finns att köpa både på hälsokostbutiker och i vanliga matbutiker. Men det är den körsbärsjuicen som finns på hälsokosten som är den bästa. Den är oftast ekologisk och tappad i glasflaskor – vilket är ett naturmaterial som kan återvinnas i all oändlighet. Det är ett hållbart alternativ.

Produkterna i vanliga mataffären är oftast från koncentrat och har varken samma näringsinnehåll eller hälsofördelar. Dessutom brukar förpackningen inte vara lika hållbart framställd.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *